Activiteiten

Kerntaken van Stichting Zaadbalkanker zijn: het geven van informatie en voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en belangenbehartiging van zaadbalkankerpatiënten.

Informatie

Stichting Zaadbalkanker geeft voorlichting aan mannen met zaadbalkanker en hun naasten. De Stichting geeft ook voorlichting aan personen en instanties die direct en/of indirect bij de behandeling van zaadbalkanker betrokken zijn, zoals verpleegkundigen, behandelcentra, verzekeringsmaatschappijen en medici. Het doel hiervan is de zorg rondom de patiënt tijdens en ook ver na de diagnose zaadbalkanker te verbeteren.

In Zaadbalkanker Online biedt Stichting Zaadbalkanker maandelijks nieuws, achtergrondinformatie en interviews over zaadbalkanker. Ook is er Zaadbalkanker – Feiten en ervaringen, het boek dat elke lotgenoot en betrokkene gelezen moet hebben!

Lotgenotencontact

Stichting Zaadbalkanker organiseert één of twee keer per jaar landelijke informatiedagen. Experts en ervaringsdeskundigen vertellen er over een thema. Bovendien is er ruimschoots de gelegenheid om anderen te ontmoeten in een informele sfeer.

Wil je graag eens praten met een lotgenoot? Neem dan contact op met Robin Duteweerd, voorzitter@zaadbalkanker.nl. Hij kan zorgen dat je met een andere zaadbalkankerpatiënt in contact komt.

Belangenbehartiging

In samenwerking met de Nederlandse Federatie Kankerpatiënten behartigt Stichting Zaadbalkanker de belangen van zaadbalkankerpatiënten. Ook neemt de stichting regelmatig deel aan projecten om de zorg in ziekenhuizen te verbeteren.

Deel deze pagina via: