Zoek

OVER
STICHTING
ZAADBAL­KANKER

Stichting Zaadbalkanker is er voor zaadbalkankerpatiënten en hun naasten. De stichting wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Ook de leden van adviesraad doen hun werk onbezoldigd.

Activiteiten

Kerntaken van Stichting Zaadbalkanker zijn: het geven van informatie en voorlichting, het organiseren van lotgenotencontact en belangenbehartiging van zaadbalkankerpatiënten.

Informatie

Stichting Zaadbalkanker geeft voorlichting aan mannen met zaadbalkanker en hun naasten. De Stichting geeft ook voorlichting aan personen en instanties die direct en/of indirect bij de behandeling van zaadbalkanker betrokken zijn, zoals verpleegkundigen, behandelcentra, verzekeringsmaatschappijen en medici. Het doel hiervan is de zorg rondom de patiënt tijdens en ook ver na de diagnose zaadbalkanker te verbeteren.

In Zaadbalkanker Online biedt Stichting Zaadbalkanker maandelijks nieuws, achtergrondinformatie en interviews over zaadbalkanker. Ook is er Zaadbalkanker – Feiten en ervaringen, het boek dat elke lotgenoot en betrokkene gelezen moet hebben!

Lotgenotencontact

Stichting Zaadbalkanker organiseert één of twee keer per jaar landelijke informatiedagen. Experts en ervaringsdeskundigen vertellen er over een thema. Bovendien is er ruimschoots de gelegenheid om anderen te ontmoeten in een informele sfeer.

Wil je graag eens praten met een lotgenoot? Neem dan contact op met Robin Duteweerd, voorzitter@zaadbalkanker.nl. Hij kan zorgen dat je met een andere zaadbalkankerpatiënt in contact komt.

Belangenbehartiging

In samenwerking met de Nederlandse Federatie Kankerpatiënten behartigt Stichting Zaadbalkanker de belangen van zaadbalkankerpatiënten. Ook neemt de stichting regelmatig deel aan projecten om de zorg in ziekenhuizen te verbeteren.

Ontstaan van de stichting

In 1996 is Stichting Kernzaak opgericht. In 2010 kreeg deze stichting een nieuwe naam: Stichting Zaadbalkanker. De stichting was hiermee beter vindbaar op internet. Bovendien maakt de naamsverandering in een keer duidelijk waar de stichting voor staat. Stichting Zaadbalkanker biedt up-to-date informatie over zaadbalkanker, lotgenotencontact en behartigt de belangen van zaadbalkankerpatiënten en hun naasten.

Bestuur

 • Robin Duteweerd – Voorzitter – voorzitter@zaadbalkanker.nl
 • Rutger Buma – Penningmeester / Ledenadministratie
 • Hans Neuteboom – Secretaris
 • Hendrik Gremmels – Wetenschap / Medisch Nieuws / richtlijnen

Bureau

Adviesraad

De leden van de adviesraad beantwoorden vragen van donateurs, zorgen dat Stichting Zaadbalkanker over up-to-date informatie beschikt en geven advies over het werk van de stichting. De leden doen hun werk onbezoldigd.
 • Prof. dr. J.A. Gietema – onderzoeker
 • Prof. dr. L. (Luca) Incrocci – seksuoloog / radiotherapeut
 • Prof. dr. L.H.J. (Leendert) Looijenga – medisch celbioloog
 • Drs. M.T.W.T. (Tycho) Lock – uroloog / androloog
 • Prof. Dr. J.A. (Fred) Witjes – uroloog
 • Dr. M.A. (Marrit) Tuinman – psycholoog-onderzoeker
 • Dr. J.M. Martijn Kerst – internist
 • Annet Bongaerts – verpleegkundige
 • Daphne van Doorn – verpleegkundig specialist

Contact- en verenigingsgegevens

Stichting Zaadbalkanker
Postbus 8152
3503 RD Utrecht
Rekeningnummer NL75INGB0659257327
KvK nummer 41100699

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Domus Medica
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht

Administratieve en algemene vragen

E-mail: ledenadministratie@nfk.nl
Telefoon: 088-0029 734

Vragen aan de Stichting Zaadbalkanker

Scroll to Top