Landelijke Informatiedag op 3 november in Amersfoort

Op 3 november van 10.00-13.30 uur vindt de landelijke Informatiedag plaats van Stichting Zaadbalkanker in de Observant in Amersfoort. Vanaf 9.30 start de inloop met koffie en thee. Bekijk het programma en schrijf je in!

Wat?

Tijdens de Informatiedag vertellen experts over de behandeling en het omgaan met zaadbalkanker en ervaringsdeskundigen delen hun persoonlijke verhaal. De informatiedagen zijn ook bedoeld om informatie en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Het verhaal van een lotgenoot kan steun en perspectief bieden.

Het programma

  • Tweedekamerlid Rens Raemakers (D66) kreeg in 2009 de diagnose zaadbalkanker. Operaties, tien chemokuren en een stamceltransplantatie redden zijn leven. Samen met Mérie van der Rijt schreef hij er een boek over. 
  • Stichting Tegenkracht helpt kankerpatiënten aan een sportrevalidatieplan op maat. Dit verbetert de kwaliteit van leven en het herstel van kankerpatiënten.
  • Prof. Leendert Looijenga presenteert de nieuwste onderzoeksresultaten over het ontstaan en de terugkeer van zaadbalkanker.

Voor wie?

De informatiedag is bedoeld voor zaadbalkankerpatiënten en hun naasten. Overigens, je hoeft geen donateur te zijn om aan te schuiven, maar natuurlijk vinden we het wel fijn. Stichting Zaadbalkanker wordt gerund door vrijwilligers en ook de leden van de adviesraad doen hun werk zonder vergoeding.

Wanneer en waar?

Op 3 november van 10.00-14.00 uur vindt de landelijke Informatiedag plaats van Stichting Zaadbalkanker in de Observant in Amersfoort.

Kosten en aanmelden

De kosten zijn 10 euro per persoon, inclusief koffie/thee en lunch.

Aanmelden kan via: Informatiedag@zaadbalkanker.nl.

Voorzitter Bert Roodhof over zijn eerste Informatiedag

‘Ik vond het een verademing om mensen te spreken die hetzelfde hebben meegemaakt als ik. Dan heb je soms aan een half woord genoeg. Ook vond ik het prettig om met mensen te praten die ik nog niet kende. Juist daardoor was het gemakkelijker te spreken over zaadbalkanker en wat mij bezighield. Ook kreeg ik handige tips van mannen die in hetzelfde schuitje zaten over bijvoorbeeld hormoonsuppletie.’

Deel deze pagina via: